Ερυθρά Κρασια Δύο Ελιές Κυρ Γιάννη

Δύο Ελιές Κυρ Γιάννη

Οι «Δύο Ελιές» είναι ένας πρωτότυπος συνδυασμός του πικάντικου και «στιβαρού» Syrah, του βελούδινου και αρωματικού Μerlot και του «αρσενικού» και μοναδικού Ξινόμαυρου. 

Οι «Δύο Ελιές» χαρακτηρίζονται από βαθύ σκούρο χρώμα με μώβ ανταύγειες, χαρακτηριστικό ενός νέου και μεγάλου κρασιού.  Στη μύτη υπερισχύει το πυκνό άρωμα μαύρων φρούτων, ελιάς, πιπεριού και βανίλιας Μαδαγασκάρης. Το στόμα  χαρακτηρίζεται από έντονη καλοδομημένη βελούδινη γεύση, τανίνες που δίνουν μια ιδιαίτερη δομή και όγκο, άψογα ισορροπημένη οξύτητα, μακριά επίγευση με τονισμένο το βαρέλι στο στόμα, να αλλάζει με την  ώρα και να δίνει  στη θέση του ένα παχύ πολύπλοκο φρούτο.

Συνολικά, οι «Δύο Ελιές» διακρίνονται για το ισορροπημένο έντονο στόμα, την υψηλή συγκέντρωση γευστικών συστατικών σε αλλεπάλληλα στρώματα και τον αρμονικό συνδυασμό της τυπικότητας των τριών ποικιλιών που το συνθέτουν.  Διακριτικό στη γεύση, χαρακτηρίζεται από ζωντανό «νεύρο», που του δίνει τη δυνατότητα για μακροχρόνια παλαίωση.

Προέλευση: Επιλεγμένα αμπελοτεμάχια του κτήματος στο Γιανακοχώρι, και συγκεκριμένα τα τεμάχια 19, 23 και 27 για το Syrah, το Merlot και το Ξινόμαυρο, αντίστοιχα.

Ποικιλιακή σύνθεση: Syrah 60%, Merlot 30%, Ξινόμαυρο 10%

Ωρίμανση: 16 μήνες σε βαρέλια 225lt  -περαιτέρω αναγωγική παλαίωση σε φιάλη για ακόμη 6 μήνες.

Δυνατότητα Παλαίωσης: 12-15 έτη