Ερυθρά Κρασια Μαυροτράγανο Γαβαλά

Μαυροτράγανο Γαβαλά

Ο οίνος «Μαυροτράγανο Γαβαλάς» παράγεται από την ομώνυμη, γηγενής ποικιλία Μαυροτράγανο, χαρακτηριστική για τις έντονα ερυθρές και τραγανές ράγες της, με 1 έτος παλαίωσης σε γαλλικά δρύινα βαρέλια. Η ποικιλία Μαυροτράγανο χρησιμοποιούνταν στο παρελθόν στην παραγωγή γλυκών οίνων και κινδύνευε υπό εξαφάνιση. Χάρη στην πίστη των ντόπιων οινοπαραγωγών στις γηγενείς ποικιλίες, σήμερα αποτελεί από τις πιο πολυσυζητημένες ερυθρές ποικιλίες του νησιού.

Γευσιγνωστικά χαρακτηριστικά

Μαυρο…τράγανο…ένας οίνος με βαθύ έντονο ερυθρό χρώμα και «τραγανή» οξύτητα. Συμπυκνωμένα αρώματα κόκκινων φρούτων (βύσσινα, βατόμουρα) και καπνού. Πλούσιο, πυκνό σώμα, πικάντικο με νότες μπαχαρικών (όπως κανέλα). Βελούδινες ταννίνες, μεταλλική και μακριά επίγευση, με δυνατότητα παλαίωσης. Συνοδεύει κόκκινα κρέατα, κυνήγι, κόκκινες και ελαφρώς πικάντικες σάλτσες.

Σερβίρεται στους 18oC . Περιορισμένος αριθμός φιαλών.